Speologie in pesteri uscate

Descopera lumea minunata ce se ascunde in adancuri

Ce sunt pesterile uscate?

 
Pesterile uscate sunt pesteri in care traseu principal nu corespunde cu traseul raului care curge prin pestera. Umiditatea, picaturile din tavan, scurgerile de apa pe peretii pesterii, baltile si bazinele cu apa existenta, probabil ne vor uda echipamentul, dar fara a produce un disconfort termic.

Cu alte cuvinte, intr-o pestera uscata echipamentul tehnic nu include echipamente acvatice: costum de neopren (costum scafandru), sosete si vesta neopren, etc

Pesteri uscate in care poti practica speologia

Descopera lumea minunata ce se ascunde in adancuri

Pestera Humpleu

Dificultate: usor – mediu
Durata: 5,5 – 7 ore

Un colos al speologiei romanesti este a doua pestera ca lungime din tara (+40km). Are un potential explorativ mult mai mare, dezvaluie galerii impresionante si cel mai mare rau subteran din tara cu o lungime de peste 4 km.

Pestera Batranului

Dificultate: usor
Durata: 3 – 4 ore

Pestera Batranului se remarca prin prezenta numeroaselor antiteze: contine atat spatii de dimensiuni mari cat si spatii de dimensiuni reduse, contine atat formatiuni cat si galerii spalate de apa, atat pasaje verticale cat si orizontale.

Pestera cu Ferigi

Dificultate: medie
Durata: 6 – 7 ore

Pestera cu Ferigi are o dezvoltare negativa de aproximativ 180 si un punct terminal reprezentat de un lac cu o suprafata aproximativa de 300 de metri patrati. In Sala Lacului se intalnesc afluentii pesterii iar afluentul principal formeaza o cascada subterana spectaculoasa de aprox 15 metri.

Pestera Ciur Ponor

Dificultate: medie
Durata: 7 ore

Pestera Ciur Ponor este o pestera activa (galeria pesterii coincide cu cursul raului subteran) cu galerii care insumeaza peste 20 km lungime, din care se pot parcurge in scop speoturistic 5 km.

Pestera Hartopul Bonchii

Dificultate: medie
Durata: 7 ore

Pestera Hartopul Bonchii este o pestera activa cu o lungime de aprox 2,5 km. Raul subteran are o dimensiune si un debit redus si a permis dezvoltarea unui numar impresionant de formatiuni.

Pestera Craiului

Dificultate: medie
Durata: 6 – 7 ore

Pestera Craiului, este o pestera cu galerii ce insumeaza 7 km lungime si care se remarca prin cavernamentul impresionant si formatiunile de picurare deosebit de rare. Pestera dezvaluie cea mai mare sala dintre toate pesterile din Muntii Padurea Craiului, avand o lungime de peste 300 de metri si o intaltime de aproximativ 40 metri.

Echipament tehnic oferit de noi

Adventure Center iti pune la dispozitie echipamentul tehnic

salopete
cizme cauciuc
casca cu sursa de lumina (frontala)
manusi
rucsac de pestera
sosete de neopren*
echipament de verticala*
bidon etans*

Echipament necesar

Un strat confortabil alcatuit din

bluze first layer/tricou sport
polar/bluza de trening
un polar de schimb
pantalon de trening sau colanti grosi
sosete groase
salopete

Oferta personalizata

Vrei sa faci speologie intr-o pestera anume?