Pestera Ciur Ponor

Descopera lumea fascinanta din adancuri

Pestera Ciur Ponor

 
Pestera Ciur Ponor este o pestera activa (galeria pesterii coincide cu cursul raului subteran),) cu galerii care insumeaza peste 20 km lungime, din care se pot parcurge in scop speoturistic 5 km. Este o pestera sportiva cu diferite obstacole de depasit, dar in care s-au dezvoltat fascinante formatiuni: stalactite, stalacmite, draperii si helictite.

Traseul

 
Dificultate: mediue
Durata: 7 ore
Distanta de la masina pana la intrarea in pestera: 500 de metri (~15 minute)

Intrarea se face printr-un portal cu dimensiuni medii (5-6 metri inaltime, 5-6 metri latime), urmand sa strabatem un meandru (galerie cu latime ingusta sapata de un curs de apa) cu diferite obstacole: mici cascade de coborat si escaladat, galerii cu inaltime joasa, etc.

Primii 500 de metri sunt de dificultate medie cuprinzand: un pasaj vertical de aprox 3,5 metri, un traseu de via ferrata subteran cu o lungime aproximativa de 50-60 de metri si un semisifon (galerie cu inaltime redusa ocupa partial de cursul de apa) cu o lungime de aproximativ 2 metri.

Dupa cei 500 de metri de la intrare ajungem pe galeria principala a pesterii. Aceasta este un tronson meandrat usor de parcurs, un bulevard orizontal , suficient de inalt pentru parcurgerea in pozitie verticala.

Galerie foto

Cateva imagini din Pestera Ciur Ponor

Echipament oferit de Adventure Center

Pentru ca tu sa te poti bucura de tura, iti punem la dispozitie echipamentul necesar

salopete pentru pestera
cizme si manusi
casca cu sursa de lumina (frontala)
ham + echipament pentru parcurgerea verticalei
rucscac de pestera

Oferta personalizata

Vrei sa faci speologie intr-o pestera anume?