Pestera Craiului

Descopera lumea fascinanta din adancuri

Pestera Craiului

 
Pestera Craiului, este o pestera cu galerii ce insumeaza 7 km lungime si care se remarca prin cavernamentul impresionant si formatiunile de picurare deosebit de rare. Pestera dezvaluie cea mai mare sala dintre toate pesterile din Muntii Padurea Craiului, avand o lungime de peste 300 de metri si o intaltime de aproximativ 40 metri.

Bogatia speleotemelor de calcit, aragonit si gips precum si frumusetea calcarului negru anisian cu vene albe de calcit, din zona raului subteran, o situeaza printre bijuteriile carstului din Romania.

Traseul

 
Dificultate: mediu
Durata: 6 – 7 ore
Distanta de la masina pana la intrarea in pestera: 2,5 kilometri (~30 – 45 minute)

Intrarea se face la nivelul median al pesterii printr-o galerie oblica de dimensiuni reduse (1.5 metri latime) ce coboara aproximativ 5 metri.

Traseul se deschide intr-un lant de galerii succesive de dimensiuni impresionante (25-40 de metri inaltime, 20-40 de metri latime). Sala Balconului (aprox 500 de metri de la intrare) reprezinta locul de intalnire a celor doua niveluri principale.

Nivelul superior: partea fosila a pesterii, presupune coborarea in rapel a doua pasaje verticale (17 metri si 8 metri), coborarea a 5-6 trepte metalice si un tronson de “mersul piticului”.

Galerie foto

Cateva imagini din Pestera Craiului

Echipament oferit de Adventure Center

Pentru ca tu sa te poti bucura de tura, iti punem la dispozitie echipamentul necesar

salopete pentru pestera
cizme si manusi
casca cu sursa de lumina (frontala)
ham + echipament pentru parcurgerea verticalei
rucscac de pestera

Oferta personalizata

Vrei sa faci speologie intr-o pestera anume?