Activitati cu corzi

Distractie si competitie

Ce sunt

Aceasta categorie este alcatuita din activitati cu durata relativ scurta (40 – 50 de minute) in care echipele parcurg un traseu activ, interactiv si distractiv.

Cum functioneaza

Pe parcursul zilei participantii vor vizita toate atelierele, intr-o ordine logica si la un interval de timp stabilit.

De ce

Activitatiile, precum si alte probe logice sau amuzante se pot introduce intr-o olimpiada distractiva, dar competitiva.

Tiroliana

Tiroliana este o tehnica alpina ce presupune traversarea unui abrupt, folosind un sistem de corzi si echipament tehnic specific.

In alti termeni este o activitate mai mult decat distractiva in care participantul coboara pe o coarda inclinata din punctul superior in puctul inferior, fiind supravegheat si asigurat de un ghid specializat.

Rapel

Rapelul inseamna coborarea controlata pe coarda a unui perete de stanca, folosind echipamentul si tehnica specifica.

Precum filmele cu fortele speciale, participantul va cobori pe fortele proprii un perete vertical de stanca, fiind mereu asigurat de un instructor specializat.

Escalada pe lazi de bere

Folosind replici fidele a armelor moderne, dar bile de plastic in loc de gloante, tirul cu airsoft este o activitate moderna ce prinde in special in randul barbatilor.

Scara lui Iacob

Scara lui Iacob este un atelier ce se bazeaza foarte mult pe lucrul in echipa. Trei participanti vor parcurge traseul in timp ce alti 3 participanti ii vor asigura.

Cei ce parcurg traseul vor fi nevoiti sa urce trei grinzi de lemn paralele pe verticala la o distanta de 1.5 metri, prima de la sol aflandu-se la aproximativ un metru de la sol. Scopul acestui atelier implica munca in echipa si probabil singurul mod pentru indeplinirea traseului.

Podul Indian

Podul indian este un traseu la o inaltime de 1 metru intre copaci, alcatuit din doua corzi paralele pe verticala la o distanta de aproximativ un metru.

Folosind echipament tehnic specific, participantul trebuie sa parcurga traseul pasind pe coarda inferioara si tinandu-se cu mainile de coarda superioara. La acest atelier se pot adauga probe speciale pentru a face lucrurile mai palpitante!

Traseul indianului

Traseul indianului este un traseu intre copaci, alcatuit din benzi late pe care participantul trebuie sa paseasca pentru a ajunge la finish.

La acest atelier se pot adauga probe speciale pentru a face lucrurile mai palpitante!

Urcare in blocatoare

Participantii trebuie sa urce un segment de coarda folosind echipamentele specifice de ascensiune pe coarda. Aceste echipamente, numite si blocatoare, se deplasaza doar in sus pe coarda, permitandu-i participantului sa urce. In punctul maxim, este coborat de catre un ghid specializat.

Scopul acestui atelier este ca intreaga echipa sa parcurga o lungime de coarda (50/100/200 de metri) in cel mai scurt timp!

Teabuilding pentru echipa ta

Iesi acum din zona de confort