Speologie in pesteri cu apa

Descopera lumea minunata ce se ascunde in adancuri

Ce sunt pesterile cu apa?

 
Pesterile cu apa sunt pesteri al carui traseu principal coincide cu traseul raului din subteran (numit traseu activ). Raurile din pesterile din Romania sunt de cele mai multe ori putin adanci: 30-40 cm, 2-4 metri latime si se pot parcurge numai cand raul are un debit normal/redus.

Cele mai intalnite obstacole sunt: mici cascade, bolovani, saritori, mici lacuri si semisifoane – (galerii cu o inaltime redusa – aprox 1,5 m in care nivelul apei ocupa aproximativ jumatate din inaltimea galeriei).

Pesteri cu apa in care poti practica speologia

Descopera lumea minunata ce se ascunde in adancuri

Pestera Cetatiile Ponorului

Dificultate: usor – mediu
Durata: 3,5 ore

O pestera care se remarca prin inaltimea portalului de la intrare aproximativ 70 de metri si inaltimea galeriilor interioare cuprinsa intre 50 si 30 de metri. O sala ce trebuie mentionata, este Galerie Venetiana, unde apa este de o claritate extraordinara, dezvaluind marginile concretionate a bazinelor.

Pestera Huda lui Papara

Dificultate: usor
Durata: 3 – 4 ore

Pestera Huda lui Papara, cu siguranta una dintre cele mai faimoase pesteri din Muntii Trascau, ce inglobeaza: cea mai mare sala, cea mai inalta galerie, cel mai mare curs acvatic subteran si cu cel mai mare debit, cea mai mare cascada si cea mai mare colonie de lilieci din aceasta grupa muntoasa.

Pestera Ponorici - Cioclovina

Dificultate: user – mediu
Durata: 6 – 7 ore

Pestera Ponorici – Cioclovina cu apa, situata in Muntii Sureanu, a fost sapata in munti de paraul Ponorici si este formata, de fapt, din doua caverne: „Cioclovina uscata” (sau caverna seaca) si caverna cu apa.

Frumusetea acestei pesteri consta de fapt in traversare dintr-o pestera in alta, urmand cursul raului subteran pana la iesirea la suprafata.

Pestera Sura Mare

Dificultate: medie
Durata: 5 – 6 ore

Pestera Sura Mare, reprezinta colosul carstic avand un portal impresionant, concurand cu portalurile pesterilor Cetatiile Ponorului si Huda lui Papara. Este o pestera activa (raul subteran coincide cu galeria pesterii) cu o lungime de aproximativ 10 km. Latimea raului este cuprinsa intre 4 si 12 metri iar adancimea medie este 60-80 de cm.

Echipament tehnic oferit de noi

Adventure Center iti punem la dispozitie echipament

costum de neopren
vesta si sosete de neopren
cizme de cauciuc
casca cu sursa de lumina (frontala)
rucsac de pestera
echipament de verticala*
bidon etans*

Echipament necesar

Pentru confort sporit recomandam

doua costume de baie
un prosop

Oferta personalizata

Vrei sa faci speologie intr-o pestera anume?